Feenstra BV

6 Tips en Trucs die Elke Professionele Elektricien Gebruikt Voor Woningen

6 Tips en Trucs die Elke Professionele Elektricien Gebruikt Voor Woningen

Geplaatst op

Elektriciteit is een waardevol en gevaarlijk product dat dagelijks gebruikt wordt in woningen, werkplaatsen en fabrieken. Elektriciteit kan, hoewel het je leven eenvoudiger kan maken, bij onvoorzichtig gebruik ook dodelijk zijn. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het gebruik van elk elektrisch apparaat of machine. Deze toestellen kunnen defect raken, en de elektrische bedrading kan zonder waarschuwing defect raken.

Welke tips en trucs gebruiken de elektriciens?

Elektrische problemen zijn een veel voorkomend huishoudelijk probleem. Als je een elektrisch probleem in je huis vermoedt, kun je de hulp inroepen van een ervaren erkende elektricien die elektrotechnische diensten kan aanbieden. Ze kunnen de elektrische bedrading en andere stopcontacten nakijken. Je zult ook merken dat ze een checklist bij zich hebben, wat het hen gemakkelijk maakt hun werk correct en nauwkeurig te doen. Bekwame elektriciens gebruiken nog een heleboel andere trucs en tips.

1. Gebruik naar behoefte ombouw elektra dozen

Inbouwdozen zijn een andere naam voor verbouwdozen. Ze zijn bedoeld om geïnstalleerd te worden nadat de gipsplaat op de muur of het plafond aangebracht is. Om het pakket te beschermen hebben ze opklapbare oren of buiglippen die zich aan de achterkant van de gipsplaat vastklemmen.

Om een standaard doos tegen het geraamte te monteren, snijden de elektriciens een gat dat goed bij de doos past, schuiven de doos in het gat, en draaien de schroeven vast om de oren of lipjes naar de gipsplaat of het plafond te trekken.

2. De stroomonderbreker opwaarderen

Net als bij oudere bedrading is het gebruikelijk dat stroomonderbrekers van tijd tot tijd doorslaan omdat ze niet meer ontworpen zijn voor hoogspanningselektronica of HVAC systemen. Een manier voor elektriciens om problemen met deze elektronica te verminderen en een mogelijk gevaar te vermijden is de stroomonderbreker te upgraden zodat hij de belasting langer kan dragen. Het is het beste om een ervaren elektricien in te huren om de upgrade te voltooien, want er is vaardigheid voor nodig.

3. Gebruik meerdere schakelaars met één hete draad

Met drie schakelaars is een draadkast nog druk genoeg zonder nog meer draadverbindingen en pigtails toe te voegen. De elektriciens bedachten een bedradingssysteem dat splitsingen wegwerkt en een esthetisch mooiere installatie oplevert.

Ze laten de hete draad extra lang in plaats van van elke draai een aparte vlecht te laten lopen. Om de schakelaars aan te sluiten, kerven ze de draad in met een draadstripper en duwen de isolatie weg, waardoor ongeveer een stuk kale draad bloot komt te liggen.

De elektriciens wikkelen de kale selectie minstens driekwart rond de scoreklem van de eerste schakelaar. Voor de overige tussenliggende schakelaars wordt de procedure herhaald. De laatste schakelaar wordt op dezelfde manier bevestigd als de andere, door de draad met de klok mee om de schroef te lussen.

4. Elektrische bedrading in een muur opsporen

De plaats van je draden kennen helpt bij de reparatie van je huis, bij het plannen van huisverbeteringsprojecten, en zelfs bij de veiligheid van je huis. Elektriciens gebruiken verschillende hulpmiddelen om de elektrische bedrading in je muren in kaart te brengen, en sommige van de apparaten die je al bezit kunnen ook nuttig zijn. Een magnetische draadeindzoeker is een van die instrumenten, en het spoort de metalen spijkers in de muurspijkers op.

Als de draden eenmaal gelokaliseerd zijn, kunnen spanningszoekers nuttig zijn. Hiermee kun je vaststellen of de kabels onder spanning staan of niet. Een neon circuit tester is een ander apparaat dat gebruikt kan worden om spanning op te sporen. Een ander alternatief is het gebruik van een hoorbare spanningsdetector die een geluid uitzendt als hij een onder spanning staande draad detecteert.

Tip: Stroommannen Heerhugowaard

5. Gebruik van metalen leidingen

Als je elektrische draden met van alles in contact kunnen komen, moeten ze beveiligd worden. Enkele strengen elektrische draad die door een metalen doorvoerbuis getrokken worden zijn de meest vitale truc die elektriciens gebruiken. Veel kabels kunnen van de ene elektriciteitskast naar de volgende getrokken worden met behulp van enkele strengen binnen in de doorvoerbuis.

Buisleidingen zijn er in verschillende soorten, van redelijk stevige constructie tot zeer stijve buizen waar je overheen kunt rijden zonder schade te veroorzaken. Het zou helpen als je een doorvoerbuis kiest die aan je eisen voldoet en toch aan de veiligheidsnormen voldoet.

6. Plafondlampen verplaatsen zonder meer draad aan te leggen

Volgens de meeste elektrische voorschriften moeten zowel elektrische apparaten als de bedradingverbindingen naar die apparaten in een geschikte elektrische doos worden opgesloten. Deze metalen of plastic doos, ook wel verdeeldoos genoemd, heeft een deksel om de bedrading binnenin af te schermen en jou van de bedrading.

Aan de andere kant gebruiken bekwame elektriciens specifieke apparaten die geen gewone lasdoos nodig hebben. Ze hebben om de eenvoudige reden dat ze hun geïntegreerde dozen of behuizingen hebben voor het maken van draadverbindingen. Dit zijn meestal apparaten die strak op een oppervlak bevestigd zijn en hetzelfde essentiële doel dienen als een lasdoos.

Gerelateerde berichten

Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips

De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden