Binnenkort lekker op vakantie? Er is niks vervelender dan terugkomen van je vakantie en erachter komen dat er ongure types in je huis zijn geweest en je kostbaarheden hebben meegenomen. Inbrekers maken overuren tijdens de vakanties. Zorg ervoor dat je spullen veilig zijn tijdens de vakantie door middel van de volgende tips:

Geef je huis een levendige indruk

Men is gewend om het huis grondig schoon te maken en op te ruimen voordat ze op vakantie gaan. Het is echter verstandiger om wat rommel te laten liggen, zoals een openstaand tijdschrift, kopjes of tafel of wat kledingstukken over de stoelen. Dit laat een teken van leven zien en schrikt een inbreker vaak af.

Schakel de buren in

Heeft je buurt een whatsapp groep? Vraag dan of de deelnemers je huis in de gaten willen houden tijdens je afwezigheid. Ook een goede tip is om de buurman/buurvrouw af en toe je huis in te laten om de bloemen water te geven. Eens in de zoveel tijd een teken van leven vermindert de kans op een inbraak aanzienlijk.

Vakantiekiekjes niet op Social Media zetten

Tegenwoordig delen we graag onze vakantiekiekjes op Facebook en Instagram. Bedenk echter dat ook criminelen gebruik maken van Sociale Media en dus eenvoudig kunnen zien dat je op vakantie bent en dat je huis dus een potentieel doelwit is. Spreek bovendien geen afwezigheidsbericht in op uw voicemail en schakel die niet in op je e-mail.

Tijdschakelaar

Gebruik een tijdschakelaar om af en toe licht te laten branden in huis. Op deze manier hebben inbrekers minder snel door dat je op vakantie bent.

Controleer de sloten voor vertrek

Het belangrijkste is wellicht dat je huis is voorzien van goede sloten. Slotenmaker Den Haag is een bedrijf die je huis kan voorzien van kwalitatief goede sloten.