Feenstra BV

5 tips om een woninginbraak in de vakantie te voorkomen

5 tips om een woninginbraak in de vakantie te voorkomen

Geplaatst op

Binnenkort lekker op vakantie? Er is niks vervelender dan terugkomen van je vakantie en erachter komen dat er ongure types in je huis zijn geweest en je kostbaarheden hebben meegenomen. Inbrekers maken overuren tijdens de vakanties. Zorg ervoor dat je spullen veilig zijn tijdens de vakantie door middel van de volgende tips:

Geef je huis een levendige indruk

Men is gewend om het huis grondig schoon te maken en op te ruimen voordat ze op vakantie gaan. Het is echter verstandiger om wat rommel te laten liggen, zoals een openstaand tijdschrift, kopjes of tafel of wat kledingstukken over de stoelen. Dit laat een teken van leven zien en schrikt een inbreker vaak af.

Schakel de buren in

Heeft je buurt een whatsapp groep? Vraag dan of de deelnemers je huis in de gaten willen houden tijdens je afwezigheid. Ook een goede tip is om de buurman/buurvrouw af en toe je huis in te laten om de bloemen water te geven. Eens in de zoveel tijd een teken van leven vermindert de kans op een inbraak aanzienlijk.

Vakantiekiekjes niet op Social Media zetten

Tegenwoordig delen we graag onze vakantiekiekjes op Facebook en Instagram. Bedenk echter dat ook criminelen gebruik maken van Sociale Media en dus eenvoudig kunnen zien dat je op vakantie bent en dat je huis dus een potentieel doelwit is. Spreek bovendien geen afwezigheidsbericht in op uw voicemail en schakel die niet in op je e-mail.

Tijdschakelaar

Gebruik een tijdschakelaar om af en toe licht te laten branden in huis. Op deze manier hebben inbrekers minder snel door dat je op vakantie bent.

Controleer de sloten voor vertrek

Het belangrijkste is wellicht dat je huis is voorzien van goede sloten. Slotenmaker Den Haag is een bedrijf die je huis kan voorzien van kwalitatief goede sloten.

Gerelateerde berichten

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Van stadstuin tot groene oase: Tips voor een groener stadsleven

In een stedelijke omgeving kan het vinden van groen soms een uitdaging zijn. Toch is het mogelijk om zelfs in een stadstuin een oase van groen te...

Lees meer

Floorify versus Belakos: wat zijn de verschillen tussen deze topmerken

Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking zijn merken als Floorify en Belakos prominente spelers in de wereld van PVC-vloeren. Terwijl Floorify...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden