Feenstra BV

5 Geluidsisolerende materialen en producten

5 Geluidsisolerende materialen en producten

Geplaatst op

Bij het bouwen of verbouwen van je huis of een kantoor is het belangrijk om van te voren na te denken over de functie van een ruimte. Om de rust te behouden in huis, of om medewerkers op hun gemak te laten telefoneren, is het belangrijk dat geluid anderen niet stoort. Deze producten kun je gebruiken om het geluid te reduceren.

 

Geluidsisolerende vinyl

Hoogwaardige vinyl is perfect voor je huis, auto, studio, maar ook voor medische voorzieningen, klaslokalen, enz. Het blokkeert geluiden tussen muren, plafonds, vloeren, machines, leidingen, auto’s  en meer. Het wordt vervaardigd in de Verenigde Staten, en het is zeer dicht, flexibel en geurloos. Als je een flexibele geluidsbarrière nodig hebt, is vinyl perfect voor het opvullen van gaten, maar ook voor het omwikkelen van buizen, leidingen en metalen kolommen. Als je muren, vloeren en plafonds geluiddicht moet maken, zijn er ook goedkopere alternatieven.

 

Geluiddempende groene lijm

Groene lijm is momenteel het meest effectieve en betaalbare geluiddempende product op de markt. Daarnaast is het zeer eenvoudig in gebruik. Je kunt het op elke vloer, plafond of muur gebruiken om geluidsoverdracht te verminderen; voeg eenvoudigweg een andere laag toe. Het aanbrengen duurt een paar minuten en is binnen 48 uur volledig droog.

Met deze lijm kun je de geluidsoverdracht met 100 keer of meer verminderen; het is een van de beste geluiddempende producten. Bovendien vermindert het zowel het lucht- als contactgeluid. Het wordt geleverd in buizen die passen in de standaard kitpistolen. Het is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken; alles wat je nodig hebt is wat water en zeep. Je kunt er ook overheen schilderen zodra het droogt.

 

Akoestisch afdichtmiddel

Akoestische kit is een zeer betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken product. Elke opening tussen je gipsplaten, zelfs de kleinste, kan alles wat je gedaan hebt volledig tenietdoen. Als de lucht erdoorheen kan komen, dan kan het geluid ook doordringen. Daarom is het van cruciaal belang dat je ze verzegelt.

Gewone siliconenkitten harden uiteindelijk uit en beginnen te barsten en te krimpen. Akoestische afdichtingsmiddelen daarentegen blijven flexibel en hechten stevig aan een bouwelement. Ze kunnen worden gebruikt voor het afdichten van de naden tussen gipsplaten, waar de muur het plafond of de vloer ontmoet of rond ramen en deuren.

 

Akoestische en brandwerende glaswol

De minerale wol is gemaakt van natuursteen en slak en is als zodanig licht van gewicht en halfstijf. Het is speciaal ontworpen voor binnengebruik; het wordt vooral gebruikt op vloeren en wanden. Het is licht van gewicht en onbrandbaar en heeft verbazingwekkende akoestische dempingseigenschappen. Bovendien is het veilig, omdat het brandwerend en waterdicht is.

Akoestische wol heeft een gemiddelde dichtheid van per kubieke meter. Hoewel er hogere dichtheden zijn die iets beter blokkeren, zijn ze veel duurder. Het is de meest kosteneffectieve dichtheid voor het absorberen van geluid.

Als je besluit om een doe-het-zelf project te doen met dit product, wees voorzichtig. Het kan huid-, luchtwegen- en oogirritatie veroorzaken. Je moet elk contact met de huid of ogen vermijden, evenals het inademen van glasvezelstof. Draag ook loszittende kleding met lange mouwen, handschoenen en oogbescherming.

 

Robuuste geluidsbalken

Je bevestigt planken meestal aan steunen of balken. Deze materialen kunnen speciaal verbogen worden, zodat er luchtgaten ontstaan. Deze stilstaande lucht werkt geluiddempend. Het voordeel van deze materialen is dat het overal toe te passen is.

 

Voor alle producten geldt dat een juiste installatie erg belangrijk is om de geluidsisolerende werking te garanderen. Schakel bij grote projecten dan ook altijd een professioneel bedrijf in. Bij Acosorb kun je terecht voor akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk.

Gerelateerde berichten

Ontdek de veelzijdigheid van snijgereedschap

Snijgereedschap is een essentieel onderdeel van elke gereedschapskist, zowel voor professionele vakmensen als doe-het-zelvers. Van het bewerken van...

Lees meer

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

De voordelen van het huren van een stoomketel bij Scharff Techniek

In de dynamische wereld van industriële productieprocessen speelt stoomtechnologie een cruciale rol. Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden