Feenstra BV

3 tips voor het inrichten van je woonkamer

3 tips voor het inrichten van je woonkamer

Geplaatst op

Waarschijnlijk zul je je vaak in je woonkamer vinden. Daar wil je natuurlijk wel met plezier vertoeven en lekker tot rust komen. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de inrichting van je woonkamer. Deze drie tips kunnen je hierbij helpen!

1. Richt je woonkamer functioneel in

Voordat je begint met het kopen van meubelen is het belangrijk om eerst te kijken naar de functies hiervan. Zo kun je  jouw woonkamer functioneel inrichten. Zit je liever televisie te kijken op de bank of vind je het fijner om op de bank voor de open haard te zitten? Heb je in de keuken ruimte voor een eettafel of moet je hier in de woonkamer wat ruimte voor maken? Wil je voor de kids wat ruimte vrijhouden om te spelen en hoeveel opbergruimte heb je nodig? Door jezelf dit soort vragen te stellen kom je erachter welke meubelen je nodig hebt en waar je ze moet plaatsen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/woonkamer-huis-interieur-design-2583032/

2. Ga voor hoge kasten

Het is aan te raden om te kiezen voor hoge kasten, zoals een mooie Chinese kast. Ook kun je wandplanken op hoogte aan de wanden hangen. Door de hoogte in te werken hoef je in de lengte en de breedte minder ruimte weg te nemen. Zo houd je meer ruimte over en oogt je woonkamer ook groter.

3. Maak de kamer af met een vloerkleed

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een vintage vloerkleed of een ander soort tapijt in hun woonkamer te leggen. Dit voelt lekker zacht aan en het staat vaak ook nog eens heel mooi. Hiermee kun je een woonkamer echt afmaken. Kies voor een structuur die jij fijn vindt (laagpolig, hoogpolig of geweven) en ga voor een vloerkleed met een kleur of print die bij de rest van de kamer past.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden