Feenstra BV

10 interieur tips voor de verkoop van jouw huis

10 interieur tips voor de verkoop van jouw huis

Geplaatst op

De eerste indruk telt bij de verkoop van je huis. Alles moet er perfect uitzien, voelen en zelfs ruiken om indruk te maken op potentiële kopers. Als je van plan bent om jouw huis te verkopen is het essentieel om alles tiptop in orde te hebben. Ook het interieur kan een belangrijke rol spelen. Lees hier 10 tips die je helpen bij de verkoop van je huis.

1. Wees je eigen criticus

Begin met het werpen van een kritische blik op je woning door de ogen van een potentiële koper. Probeer na te denken over de smaken en de eisen van het type persoon die het huis zou kunnen kopen, of het nu een gezin van zes is of een stelletje zonder kinderen. Als het een gezinswoning is, kunt je de aanpassingen afstemmen op een gezinsvriendelijke indeling.

2. Schilderij

Een neutrale verfkleur kan wonderen verrichten. Gebruik het waar nodig om de meer controversiële kleuren te verhullen, hetgeen potentiële kopers kan afschrikken.

3. Vloer

Als tapijten er slordig en versleten uitzien, is het een goed idee om ze te vervangen als je budget dat toelaat. Professionele tapijtreiniging kan op zijn minst een enorm verschil maken als het gaat om het ophelderen van een ruimte.

4. Opruimen

Maak optimaal gebruik van elke centimeter lade, kast en garderobe ruimte die je hebt voor het verbergen van onnodige rommel. Hiermee creëer je een ruimtelijke omgeving. Als je ze ergens kunt opbergen, kun je zelfs twee of drie meubels uit elke kamer verwijderen. Verwijder broodroosters en waterkokers in de keuken om een schone indruk te geven.

5. Depersonaliseren

Je hebt jouw huis waarschijnlijk al jaren tot in de puntjes aangepast aan jouw smaak. Nu is het tijd om je harde werk ongedaan te maken! Elimineer persoonlijke bezittingen zodat jouw huis een plaats wordt waar potentiële kopers zich het dagelijks leven kunnen voorstellen. Vervang met name foto’s door de wat meer standaard schilderijen.

6. Accessoires

Plaats kleine accessoires om jouw woning een thuisgevoel te geven. Gebruik een kalmerend kleurenpalet om de ene ruimte in de andere over te laten vloeien en zo een samenhangend gevoel te creëren. Door verse bloemen toe te voegen krijgt de ruimte kleur en warmte, terwijl groene planten een eigentijds tintje kunnen geven. Voor een huiselijk effect kunnen tijdschriften op de tafel neergelegd worden.

7. Zacht meubilair

Zacht meubilair is belangrijk en het gebruik van luxe merken kan een verschil maken. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de potentiële koper de merken zelf zal opmerken, zal het toch invloed hebben op de totaalbeleving. Alle felle kleuren of versleten kussens moeten worden vervangen om een huis te creëren waar de toekomstige nieuwe eigenaren trots op kunnen zijn.

8. Licht

Huizen moeten helder licht hebben om de zintuigen van de koper wakker te maken. Goede verlichting kan jouw huis een ruimer gevoel geven en de functies ervan verbeteren. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in een aantal helderdere gloeilampen (maar niet zo helder dat kamers klinisch lijken!) voor een maximale impact.

9. Frisse geuren toevoegen

Gebruik geurkaarsen en luchtverfrissers in het hele huis, maar vooral in de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer. Studies hebben uitgewezen dat complexe geuren het denkproces van een koper kunnen beïnvloeden, dus we raden frisse geuren aan zoals sinaasappel, citroen, den, basilicum, ceder, vanille en kaneel.

10. Showroom

Bekijk je huis als een showroom. Er mag geen vuil theekopje of overvolle mand met wasgoed in het zicht zijn! Het presenteren van jouw huis als een showroom geeft potentiële koper het gevoel dat hij zelf aan de slag kan gaan.

Om het maximale uit de verkoop te halen is het ook altijd verstandig om een verkoopmakelaar in te huren, zoals Van Doorn Makelaardij.

Gerelateerde berichten

Houten plinten kopen

Waarom kiezen voor houten plinten? Houten plinten zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun interieur een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden