De meesten van ons zijn vertrouwd met de wondere wereld van vastgoed, als makelaar. De meesten van ons weten echter niet veel over de grote rol die onroerend goed heeft gespeeld in de de geschiedenis en de culturele evenementen van de wereld. Er zijn een aantal hele bijzonder dingen die gebeurd in de vastgoedsector. Bekijk hieronder een aantal leuke feiten!

  1. Bij de bouw van de Eiffeltoren had de ontwerper een geheim appartement voor zichzelf gebouwd, helemaal in de punt.
  2. Mark Zuckerberg kocht vier huizen naast zijn huis in Palo Alto en verhuurde ze terug aan de families die er woonden. Hij deed dat om te voorkomen dat de huizen als “huizen naast van Mark Zuckerberg” op de markt zouden worden gebracht.
  3. Monica’s appartement van de TV show Friends wordt geschat op 3,5 miljoen dollar.
  4. Sinds de opening van het Empire State Building tijdens de Grote Depressie was een groot deel van de ruimte aanvankelijk niet verhuurd. Als gevolg daarvan noemden veel New Yorkers het gebouw het “leegstaande staatsgebouw”.
  5. In Tunesië kun je een overnachting boeken in Luke Skywalker’s jeugd huis voor slechts $10.
  6. Adolf Hitler bezat ooit een herenhuis in Hollywood, maar is hier nooit geweest.
  7. Ondanks het imago van Singapore als land met vrije markt is bijna alles in handen van de overheid en wordt 85% van de woningen geleverd door een woningbouwcorporatie van de overheid.
  8. MS The World is het grootste particuliere woonjacht ter wereld. Het heeft 165 privéwoningen en reist voortdurend over de hele wereld.
  9. In Japan dalen de meeste huizen in waarde. De helft van alle woningen is binnen 38 jaar gesloopt en er is vrijwel geen markt voor koopwoningen. Per inwoner zijn er in Japan bijna vier keer zoveel architecten en meer dan twee keer zoveel bouwvakkers dan in de Verenigde Staten.
  10. In verschillende grote steden zoals Londen, Toronto en New York zijn er plannen en gebouwen die uitsluitend bestaan met als doel het verbergen van ventilatieschachten, nutsvoorzieningen, mobiele telefoons torens en spoorwegen.