black and brown metal machine

Het aanschaffen van bedrijfsmachines kan een lastige en dure opgave zijn. Het goed onderhouden van onze machines en apparaten is daarom heel erg belangrijk. Hoe meer onderhoud je pleegt, hoe langer je met de machines doet, hoe minder geld je hoeft uit te geven aan reparaties of nieuwe machines. Hoe je een bepaald systeem moet onderhouden zal afhangen van het soort machines, systeem of apparaat. Het kan best lastig zijn om dit bij te houden. Het kost niet alleen geld maar ook moeite. Maar uiteindelijk betaald al deze moeite zich terug. Niet alleen hoef je geen nieuwe machines te kopen je bedrijf hoeft ook niet stil te liggen door reparaties of vervanging. Dit is bijvoorbeeld heel belangrijk bij het persluchtsysteem.

Wat is een persluchtsysteem?

Een persluchtsysteem is eigenlijk een heel simpel systeem. De naam zegt het eigenlijk al. Dit systeem voorziet ruimtes of apparaten van perslucht. Deze systemen moeten goed bijgehouden worden. Evenals het compressor onderhoud. Wanneer je het persluchtsysteem niet bijhoud zal deze snel kapot gaan. Deze zal na verloop van tijd niet meer naar behoren werken. Deze gaat dan kapot, dan zal je iemand moeten vinden om deze te repareren of zelfs een geheel nieuwe moeten kopen. Een goed onderhouden persluchtsysteem kan jaren meegaan. Zelf in het onderhoud voorzien kan lastig zijn, daarom kan het ook een optie zijn om onderhoud uit te besteden.

Zelf bijhouden of uitbesteden?

Je kan er voor kiezen om zelf je machines te onderhouden zoals de persluchtsystemen. Het zelf onderhouden van je machines kan risico’s meebrengen. Je moet weten wat je doet om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook kan je schade aan de machines toebrengen, wat ervoor zorgt dat er meer kosten gemaakt moeten worden. Wanneer je de expertise bezit zijn er nog meer pijnpunten bij het zelf bijhouden van de machines. Dit is namelijk dat het je tijd kost, het kost je vaak meer tijd dan het de expert zou kosten. Deze tijd kun je niet meer besteden aan andere activiteiten waardoor het je geld kan kosten. Elk uur dat de machine niet werkt kan het je bedrijf geld kosten. Ook is het zelf onderhouden van je machine voordelig. Het kost je minder geld dan het uitbesteden van de dienst en je hoeft niet te wachten tot bepaalde diensten tijd voor je hebben.

Het uitbesteden van onderhoud

Het uitbesteden van het onderhouden van systemen of machines heeft zowel voor als nadelen. Een van de grootste nadelen is, is dat het veel geld kan kosten. Arbeidsuren van een expert kunnen veel geld kosten. Een ander nadeel is dat je soms moet wachten tot de dienst beschikbaar is waardoor je langer geen gebruik kan maken van het systeem of de machine. Daarnaast heeft het ook veel voordelen. Een van deze voordelen is, dat het probleem waarschijnlijk in één keer is opgelost. Je bent gelijk van het probleem af. Ook is het onderhouden van de machines en systemen een heel stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe machine of de reparatie van de machine. Je bespaard op deze manier geld omdat de machine of het systeem nooit lange tijd stil hoeft te staan waardoor je misschien wel geld verliest en tijd.