Een slotenmaker kan om verschillende redenen worden ingeschakeld, bijvoorbeeld na een inbraak of het afbreken van een sleutel in het slot. Vallen de kosten van een slotenmaker onder de inboedelverzekering?

 

Vergoeding sloten en sleutels

De kosten voor de werkzaamheden van een slotenmaker worden niet automatisch vergoed. De hoogte van de vergoeding hangt af van het soort verzekering en de situatie waar de slotenmaker voor is ingeschakeld. In het algemeen worden de kosten vergoed als u geen invloed heeft gehad op het voorval, bijvoorbeeld bij een inbraak. Ook als uw sleutels zijn gestolen kunt u de kosten vaak declareren bij uw verzekeraar. In beide situaties is het belangrijk en noodzakelijk om eerst aangifte te doen bij de politie.

Als u de sleutels zelf bent verloren of als u uzelf per ongeluk buitensluit zijn de verzekeraars niet snel geneigd om de kosten van een slotenmaker te vergoeden. Bij een gemiddelde inboedelverzekering zijn de kosten vaak voor uzelf, als u een extra uitgebreide verzekering heeft kan het de moeite waard zijn om de polisvoorwaarden nog eens na te kijken.

 

Inboedel- of opstalverzekering?

Het bezoek van een slotenmaker valt bij een klein deel van de verzekeringen onder de opstalverzekering. Mocht u geen inboedelverzekering hebben afgesloten dan is in enkele situaties een vergoeding vanuit de opstalverzekering mogelijk. De voordeur wordt in dat geval gezien als onderdeel van de opstallen, waar alles aan de binnenzijde van de deur valt onder de inboedel.

 

Uitbetaling

Houd er rekening mee dat het na declaratie een aantal weken kan duren voordat het bedrag wordt vergoed door de verzekering. Mocht de claim afgewezen worden dan hebt u altijd nog het recht om bezwaar aan te tekenen.

 

Wilt u zeker weten of de kosten van een slotenmaker worden vergoed? Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekering. Vraag ook altijd voor het bezoek van een slotenmaker een indicatie van de prijs, zo voorkomt u onverwachte, hoge kosten.